Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Υπηρεσίες | Π.Ε. Καβάλας | Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας | Ανακοινώσεις | Εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων κατά της εποχικής γρίπης

Εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων κατά της εποχικής γρίπης

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης για την περίοδο 2010-2013. Στο πλαίσιο εμβολιαστικής κάλυψης των άπορων και ανασφάλιστων πολιτών, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Καβάλας θα λειτουργήσει ιατρείο εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, στο γραφείο 364, με χορήγηση του εμβολίου δωρεάν, στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη από κανένα φορέα.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το εμβόλιο συστήνεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτές τις ομάδες αποτελούν τα άτομα που είναι 60 ετών και άνω, όσοι εργάζονται σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές, ανοσοκατεσταλμένοι, μεταμοσχευμένοι, διαβητικοί, νεφροπαθείς και άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, άτομα με νευρομυϊκά νοσήματα, έγκυες β’ και γ’ τριμήνου, παιδιά που κάνουν μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης, άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με παιδιά ως 6 ετών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα και οι κλειστοί πληθυσμοί όπως είναι οι εσωτερικοί σπουδαστές, οι τρόφιμοι και το προσωπικό ιδρυμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και πρόσφατο εκκαθαριστικό, οποιοδήποτε σχετικό ιατρικό στοιχείο που να προκύπτει ότι ανήκουν στις ανωτέρω ομάδες υψηλού κινδύνου, και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε φορέα συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλισης στην Πρόνοια. (Οι τελευταίοι μπορούν να προμηθεύονται το εμβόλιο με την ίδια διαδικασία με την οποία προμηθεύονται τα φάρμακά τους).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2510291364.